ORDER FORM VELVETSEHA COLLECTION

Name:
Shipping Adress
poscode
Phone No.
Email Address:
Product Code & Quantity
Payment Method

Click here to create your own form.

Saturday, 31 May 2014

Makan Gaji atau Berbisnes?


Assalammualaikum.

ok semalam dapat satu perkhabaran berita tak best dan satu lagi berita menggembirakan hati.
Haissh . . . Acaner boleh silap pun tak tahu hantar barang pada customer. Hangin betul. Kan dah dua kali kerja nak gi pos. Kesian pada customer tersebut tunggu lama untuk parcel dia sampai. Memang betul betul minta maaf pada di atas kesilapan yang berlaku. First time ever.  hu.hu. Kite pun dah selamat hantar semula parcel do pejabat pos dan harap hari ini parcel selamat tiba dengan jayanya.

Dalam duk risau tentang situasi tu, dapat mesej dari seorang lagi happily customer yang teruja bila dapat quare shawl by TheAttire. Alhamdulillah, itu yang kite harapkan kepuasan dari customers. Rata ratanya memberikan positive feedback akan corak square tudung yang kite jual. Kata mereka corak square scarve tersebut sangat cantik. 

Seronok berbisnes ni, sebab boleh bagi service pada mereka selain dapat mix dengan public. Macam macam ragam dan kadang kadang ending watsapp tu dah jadi macam kawan. hi.hi

Rancang after raya nak ikut hashben ke Klang stay sana. Bos memang ada satu lagi branch company di sana dan dia pun dah beberapa kali offer kite untuk datang kerja di sana. Tapi kite refuse atas sebab sebab tertentu. Setakat ini belum lagi dapat mana mana offer dari company lain. Belum rezeki.

Ingat nak sambung berbisnes even berada di sana nanti. Hati tu terdetik juga tak mahu makan gaji dan teruskan dengan bisnes sendiri. Tapi mampukah tanggung risiko tersebut? Sekarang nak makan apa, nak buat apa tak perlu risau sebab ada duit sendiri. Tapi nanti bila ada bisnes sendiri bukan sentiasa berada di atas. bisness ni up and down. Kalau dulu masa bekerja dengan orang, even sakit demam still bergaji. Tapi bila berbisness, sakit demam terlantar selama mana, selama itu tidak bergaji. =.='

Boleh ke?

Even hashben cakap dia mampu tanggung, tapi rasa macam tak sampai hati nak membenarkan dia bayar semua perbelanjaan.

Tak pelah, jangan risau. Rezeki itu sebesar besar seluas luas alam. Setiap orang ada bahagian tersendiri. 

Yakin kepada Allah.


-x0xo-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...