ORDER FORM VELVETSEHA COLLECTION

Name:
Shipping Adress
poscode
Phone No.
Email Address:
Product Code & Quantity
Payment Method

Click here to create your own form.

Thursday, 31 December 2015

Dilwale


Assalammualaikum

Siapa dah tengok cerita Dilwale? Nora bagi berapa bintanggg...? Hi.hi. Dekat dekat nak melabuhkan tirai 2015, datang pula cerita dilwale lakonan gandingan hero dan heroin yang selalu meruntunkan hati para penonton selepas habis melihat jalan ceritanya. Tak lain dan tak bukan Shah rukh Khan dan Kajol.

Memang kite tak dapat sangkalkan lagi, Kajol superb beautiful. Betul la orang kata Kajol makin berusia makin cantik. Selalu bila kita tengok movie, habis je cerita pasti terngiang ngiang muka hero kan? Tapi kali ni, dari pawagam balik sampai ke rumah bawa ke esok hari muka heroin Kajol yang terngiang ngiang di minda.




Minggu lepas cuti 4 hari yang ada sambutan Maulidur Rasul dan Cristmas, kite ajak hubby pergi menonton cerita Dilwali di panggung wayang. Hubby ketawa dan tidak melayankan sangat permintaan kite sebab katanya tak pernah pernah tengok Hindustan di pawagam. Berbaloikah nanti? Kite pun fikir punya fikir, memang kite sendiri pun tak pernah tengok cerita Hindustan di pawagam, dah kenapa kali ni kite buang tebiat? Satu sebab utama adalah, kemunculan kembali pasangan romantik ini iaitu Kajol dan Shah Rukh Khan setelah bertahun tahun tidak beraksi bersama. Berlandaskan sebab utama tersebut, mahu atau tidah hubby kena juga melayan kehendak kite.

Memang boleh bawa ke medan peperangan la pada mulanya bila hubby 50-50 tidak menunjukkan keseriusan beliau ketika hendak membeli tiket wayang. Asalnya hendak tengok hari Khamis, tapi ada hal so kitaorang postpone hari Jumaat. Hari Jumaat tu memang kite bertekad nak pergi Setia City Alam Mall lebih awal selepas menghadiri kenduri Doa Selamat Dila & Azam. Sebab kite dah baca status kawan kawan di FB ada yang menyatakan tickets are fast selling dan ada yang terpaksa duduk di row paling depan. Memang benci lah kalau dapat row paling depan, sakit kepala mendongak dengan screen yang dabak besar tu.

 Tengok hubby lok leh lok leh sembang dengan kawan dia tak habis habis, kite dah cuak kalau tiket nanti sold out. Sampai rumah, hubby cakap kita pergi beli selepas solat maghrib sebab pukul 6 kang dia nak keluar ngan kawan beli hadiah kawen untuk member dia. Sudaaaahhh . . . Kite bagitahu yang kite risau kalau tiket nanti dah sold out. Dia kata tak kan habis punya sebab tak de sapa nak tengok cite hindustan melainkan sayang sorang je. Cis! Masa hubby keluar ngan member dia, bagitahu dia ada check GSC online guna username kawan dia. Ticket dah SOLD OUT. Apaaaaa? Gua memang tak kasi can kali ni, darah naik dik dik sampai ke kepala. Panas. Ticket hari ni sold out, esok pula tinggal 3 row depan aje. So sayang nak tak duduk seat depan tu? Agak agak tengah panas macam tu jawapan muhasabah apa harus kite berikan?

Perbualan di hentikan dengan segera. Semalaman juga merajuk dengan hubby geram punya pasal. Sebab seingat ingat kite, jarang kite minta benda yang betul betul kite nak. Selalu kite bagi kelonggaran pada hubby ikut kepada kemampuan dia. contoh time kite preggy, mana pernah kite mengidam sesuatu benda selagi tak dapat kena juga cari. Even pergi checkup pun macam tu juga. Tahulah kan kalau checkup di private agak pricey, so bergantung kalau hubby ajak check up di Umra baru kite ikut. Tapi kali ni, kite betul betul mahu menonton cerita Dilwale di pawagam, bila tak dapat kite rasa frust tersangat.

Malam sebelum tido tu, hubby cuba untuk memujuk. By dah beli dah tiket untuk esok malam tapi bukan kat Setia Alam, dekat Klang Parade. Esok kita pergi tengok erk sayang.  Sebelah telinga pasang dengar, sebelah telinga lagi buat buat tak dengar. HA.HA.

  Muka ada sedikit seronok bila akhirnya dapat juga menonton cerita dilwale

My 24w of pregnancy.


Ramai yang tanya cerita Dilwale ni kisah kesinambungan cerita Dilwale Dulhania Le Jayenge tu ke? Ouh tidak tidak. Kisah Dilwale yang baru ni tidak sama sekali bersangkut paut dengan Dilwale lama tu. Out of the story.

Bagi pendapat peribadi kite sendiri, cerita ni tak perlu nak ada bekal tisu banyak banyak. Memang tak akan menangis punya. Sebab cerita ini more into action. Shah Rukh Khan dan Kajol masing masing anak kepada ahli kongsi gelap. Dalam kejahatan diorang, masing masing tersimpan perasaan cinta tetapi di sebabkan salah sedikit salah faham, dari sayang menjadi musuh.

Tak boleh la nak cerita banyak banyak kan, so yang belum tengok haruslah pergi menonton ataupun kalau boleh bersabar, tunggu je nanti masuk tv. Ha.Ha.Ha.

Dari 5 bintang, kite kasi 4 bintang untuk cerita ini sebab kagum dengan kecantikan Kajol dan kecantikan pemandangan sepanjang cerita tu di lakukan.


-x0xo-

1 comment:

cik hani said...

memang fast selling..
banyak bilik GSC mainkan filem ni pun still ticket fast selling.
ramai gilerrr kot yang tengok cite ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...